Corea del Nord
Internacional Àsia 25/01/2023

Corea del Nord confina la capital per un esclat de casos de malalties respiratòries

El règim de Kim Jong-un exigeix als més de tres milions d'habitants de Pyongyang que es quedin a casa almenys cinc dies

ARA
2 min
El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, amb treballadors sanitaris i científics, en una imatge publicada l'agost del 2022.

BarcelonaEl règim de Corea del Nord ha ordenat un confinament de cinc dies a la capital del país, Pyongyang, arran de l'increment de contagis de malalties respiratòries, segons ha informat el portal NK News, especialitzat en aquest país asiàtic, citant una notificació oficial. Les autoritats nord-coreanes obliguen els més de tres milions d'habitants de la ciutat a quedar-se a casa almenys fins diumenge i a prendre's la temperatura diverses vegades al dia i informar-ne els hospitals per telèfon.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Abans de fer pública la notícia, aquest mateix mitjà havia informat que els residents de Pyongyang estaven acumulant productes després de rebre l'avís del confinament. El govern de Kim Jong-un parla de malalties respiratòries, com la grip, i no fa cap esment del covid-19 que, segons les declaracions oficials, es va erradicar al país l'agost passat.

De moment no se sap si hi ha altres zones de Corea del Nord també afectades per l'ordre de confinament, que és semblant a una altra que ja es va emetre al maig passat, quan el règim va reconèixer per primer cop la propagació del covid al seu territori. En aquell moment, el confinament va ser d'abast nacional i va durar més de dues setmanes. Tres mesos després, el líder nord-coreà va declarar la "victòria" sobre la malaltia i va aixecar les restriccions. Segons les dades oficials, en aquell període uns 4,7 milions de persones van patir febre (el símptoma que es feia servir per declarar un cas de covid-19) i una seixantena van morir, una xifra que diversos experts han posat en dubte, però que és impossible de comprovar tenint en compte l'hermetisme del règim.

Segons NK News, les autoritats nord-coreanes fins i tot van emetre advertències de pena de mort a qui difongués "rumors" sobre el brot de covid i intentés vendre medicaments al mercat negre.

stats