Austràlia
Internacional 17/03/2012

El fundador de Wikileaks entrarà en política

Julian Assange planeja entrar al Parlament australià. Actualment, es troba sota arrest domiciliari a Gran Bretanya i pendent de ser entregat a Suècia per un delicte sexual

Agències
1 min
Julian Assange, fundador i líder de Wikileaks / EFE

SydneyEl fundador i líder de Wikileaks, Julian Assange, planeja postular-se per a un escó al Parlament d'Austràlia. El portal, conegut per revelar documentació confidencial del govern dels Estats Units, ha anunciat a través de Twitter que Assange presentarà la seva candidatura "en el moment apropiat".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Wikileaks ha anunciat, també, que pretén presentar un candidat que disputi l'escó al Parlament que ocupa la primera ministra australiana, Julia Gillard. El govern australià ha condemnat en repetides ocasions el portal Wikileaks, el qual Guillard ha qualificat de "totalment irresponsable".

Assange, de 40 anys, està actualment sota arrest domiciliari a Gran Bretanya i lluita contra la seva extradició a Suècia per un presumpte cas de delictes sexuals. Els EUA també demanen l'extradició d'Assange al seu país per poder-lo jutjar com a fundador de Wikileaks.

Les eleccions per al Parlament australià estan previstes per al 2013.

stats