Crim organitzat

Assassinat en plena lluna de mel un fiscal paraguaià que perseguia el crim organitzat

Marcelo Pecci lluitava contra el narcotràfic i era conegut per casos mediàtics com el de Ronaldinho

ARA
2 min
El fiscal paraguaià Marcelo Pecci adreçant-se als mitjans. en una imatge de 2010

BarcelonaMarcelo Pecci, conegut fiscal paraguaià especialitzat en el crim organitzat, gaudia de l'últim dia de la lluna de mel amb la seva dona en una platja paradisíaca de Barú, a Colòmbia, quan dos homes se li van acostar a la platja i un d'ells li va disparar dos trets que el van matar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Pecci, que recentment havia participat en l'Ultranza Py, una operació contra el blanqueig de diners i el narcotràfic a gran escala, exhauria aquest dimarts les últimes hores de vacances amb la seva dona, la periodista Claudia Aguilera. S'estaven en un complex turístic a prop de la ciutat caribenya de Cartagena. S'havien casat a finals d'abril i poques hores abans havien anunciat per les xarxes socials que serien pares.

Segons ha explicat Aguilera a mitjans locals, eren en una platja privada que connectava amb l'hotel on s'allotjaven quan se'ls van acostar dos homes amb una moto aquàtica. Sense intercanviar paraules, un d'ells va treure una pistola i va disparar dos trets a Pecci, que va morir a l'instant. Aguilera ha explicat que el seu marit no havia rebut mai amenaces.

Conegut per tractar casos d'alt perfil i mediàtics

Pecci, de 45 anys, era conegut perquè les seves investigacions se centraven en casos d'alt perfil contra el blanqueig de capitals i el narcotràfic. Però també per haver-se ocupat de qüestions mediàtiques, com l'assassinat de la filla d'un governador regional l'any passat i el cas contra el futbolista brasiler i amb passat blaugrana Ronaldinho, que va ser detingut quan intentava entrar al Paraguai amb un passaport falsificat.

Les autoritats colombianes no han donat detalls de qui podria ser al darrere de la mort de Pecci, però el president del Paraguai, Mario Abdo Benítez, ha apuntat directament al crim organitzat i la Fiscalia ha qualificat de "covards" els qui s'amaguen rere "grans estructures criminals". Augusto Salas, un fiscal company de Pecci, ha descrit l'atac com a "típic de la màfia [de la droga]". "Això és el que pensaré fins que no es demostri el contrari", ha dit a AFP.

La policia colombiana assegura que no tenia coneixement de la presència del fiscal al país tot i que, pel seu càrrec, era "una de les persones més protegides del Paraguai". A les investigacions de l'assassinat, que encapçala Jorge Luis Vargas de la Policia Nacional de Colòmbia, s'hi sumarà una delegació del Paraguai, i rebran l'ajuda dels Estats Units. Vargas ha ofert una recompensa d'uns 490.000 dòlars a qui tingui informació que els permeti resoldre el crim i identificar els implicats.

stats