Internacional 02/03/2019

Ataquen una placa en commemoració de l'Holocaust a Estrasburg

El nou acte de vandalisme antisemita eleva l'alerta social a França

Ara
2 min
Ataquen una placa d'homenatge a l'Holocaust a Estrasburg

BarcelonaLa placa en commemoració instal·lada en el lloc on hi havia la sinagoga d'Estrasburg que va ser incendiada pels nazis ha aparegut aquest dissabte al matí fora del seu lloc, en un nou acte vandàlic d'antisemitisme, segons ha publicat a les xarxes socials el primer tinent d'alcalde de la ciutat, Alain Fontanel.

"Farem el possible amb les forces de seguretat perquè els responsables siguin detinguts", ha dit també el regidor, i ha explicat que les imatges de les càmeres de seguretat de la zona ja estan en mans de la policia.

"Aquí s'alçava des del 1898 la sinagoga d'Estrasburg incendiada i arrasada pels nazis el 12 de setembre del 1940", diu la placa atacada.

Aquest atac contra una placa commemorativa se suma als múltiples actes de vandalisme antisemita que s'han registrat els últims mesos a França, com ara l'aparició d'esvàstiques pintades sobre les tombes del cementiri jueu de Quatzenheim, a uns 10 quilòmetres d'Estrasburg. El mateix president de França, Emmanuel Macron, va visitar el cementiri per rebutjar públicament aquests actes.

De fet, segons dades del govern francès, els atacs antisemites de tot tipus han augmentat un 74% l'últim any, de 311 el 2017 a 541 el 2018. uns fets que preocupen les autoritats i que han despertat alarma social. També a Alemanya s'ha detectat un augment del 10% d'aquest tipus d'atacs el 2018 respecte a l'any anterior, amb un total de 1.646, segons dades del govern alemany.

Poques hores després de l'atac, la placa commemorativa d'Estrasburg tornava a ser al seu lloc. El regidor Alain Fontanel agraïa als funcionaris de la ciutat que "s'hagin mobilitzat tan ràpidament amb un marbrista professional". "El camí dels justos torna a ser obert a tothom", va dir.

stats