Internacional 25/11/2017

Aterren els primers vols amb ajut humanitari al Iemen després del bloqueig

Un carregament de vacunes i personal humanitari, el primer que arriba en tres setmanes

1 min
El personal de l'ONU pot tornar al Iemen però el bloqueig a l'ajuda humanitària es manté

Almenys quatre vols d'organitzacions humanitàries han aterrat aquest dissabte a l'aeroport de Sanà, al Iemen, dos dies després que l'Aràbia Saudita anunciés que aixecava el bloqueig imposat al país veí des de fa tres setmanes i que ha agreujat encara més la greu crisi humanitària que pateix la població iemenita, famèlica i en guerra.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dos avions de l'ONU, on viatjaven 23 treballadors humanitaris, han aterrat arribats des de Jordània i Djibuti, a més d'un altre del Comitè Internacional de la Creu Roja amb vuit treballadors d'aquest organisme. També hi ha arribat un aparell de l'Unicef amb una càrrega de vacunes per a la diftèria, el tètanus i altres malalties que cobriran 600.000 nens.

Set milions de persones pateixen els efectes devastadors de la fam al Iemen i depenen de l'ajuda humanitària. Des del 2015, el país pateix una guerra civil que enfronta els xiïtes houthis amb els sunnites que reben el suport d'una coalició internacional liderada per l'Aràbia Saudita, que bombardeja des de fa dos anys tot el país.

El bloqueig impulsat també per l'Aràbia Saudita i que des de fa dues setmanes no permetia cap arribada als ports i aeroports del Iemen responia al llançament d'un míssil per part dels houthis que va caure prop de Riad, sense causar danys, el primer coet que surt de territori iemenita i que Riad creu que els houthis van obtenir del seu arxienemic, l'Iran.

stats