Internacional 13/12/2012

Batalla campal al Parlament ucraïnès

Els diputats de l'oposició s'enfronten als del Partit de les Regions, que tenen majoria a la cambra. Azarov ha estat nomenat de nou primer ministre després que ell mateix renunciés al càrrec a principis de mes

Anna Solé Sans
1 min
Batalla campal al parlament ucraïnès. AFP

BarcelonaEls diputats de l'oposició lluiten amb els diputats del Partit de les Regions –que tenen majoria a la cambra– per segona vegada en dos dies, durant la segona sessió del recentment escollit Parlament ucraïnès, aquest dijous a Kiev.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La baralla va esclatar a la Cambra dels Diputats entre membres de l'oposició i dos acusats de desertar al bàndol pro govern. Diversos diputats de l'oposició nacionalista, el partit Svoboda, van perseguir dos homes per evitar que prestessin jurament.

La sessió d'obertura de la Rada ha estat sorollosa i estrident des de després del 28 d'octubre, quan es van celebrar les eleccions parlamentàries. Occident les va considerar com un retrocés de la democràcia al país, i el Partit de les Regions i el seu líder, Víktor Ianukóvitx, van guanyar els comicis. En aquestes eleccions, els observadors de l'OSCE van criticar la manca de transparència del procés, mentre que la Comissió Electoral Central (CEC) va afirmar que hi havia hagut frau.

Tot i això, Mykola Azarov ha estat nomenat primer ministre després de la votació, malgrat que va renunciar a aquest mateix càrrec a principis de mes i el president Víktor Ianukóvitx va acceptar la seva dimissió.

stats