Internacional 02/08/2013

Berlusconi: "¿És així com Itàlia reconeix els sacrificis dels seus millors ciutadans?"

El Cavaliere desafia, en un vídeo, la decisió del Suprem de confirmar la condemna a quatre anys de presó pel cas Mediaset

Agències
1 min

Roma"A canvi del compromís durant 20 anys a favor del meu país, arribat gairebé al final de la meva vida activa, rebo el premi d'acusacions i una sentència infundada que em pren la llibertat personal i els drets polítics. ¿És així com Itàlia reconeix els sacrificis i compromisos dels seus millors ciutadans? ¿És aquesta la Itàlia que volem i estimem?". Així va respondre dijous a la nit l'ex primer ministre italià Silvio Berlusconi a la sentència del Tribunal Suprem, que va confirmar la pena de quatre anys de presó per frau fiscal pel conegut com a cas Mediaset.

A través d'un missatge per vídeo, el Cavaliere va definir com un nou exemple de la "persecució" judicial que viu la sentència del Suprem, malgrat que l'alta instància ha aplaçat la seva inhabilitació a l'espera que el Tribunal d'Apel·lacions de Milà calculi de nou el termini, que durant la primera i la segona instància va ser de 5 anys.

Des de la seva residència romana, el Palau Grazioli, l'ex primer ministre ha assegurat que durant els últims vint anys ha dedicat tots els seus esforços per intentar dur a terme una "revolució liberal" al seu país i per situar Itàlia com a protagonista de l'escena internacional i no com a "subalterna" davant les potències mundials.

No es rendeix

Berlusconi va assegurar no rendir-se, i per això va insistir que tornaria al seu antic partit, Forza Italia, que va fusionar el 2009 en l'actual Poble de la Llibertat. Un retorn en què pretén que participin "els millors joves del món empresarial que s'interessen pel destí d'Itàlia".

stats