Internacional 01/10/2016

Roben l'expedient de l'assassinat de Berta Cáceres

La jutge que porta la causa és atacada a punta de pistola

efe
1 min
Berta Cáceres.

TegucipalgaL'expedient sobre l'assassinat de la defensora dels drets humans i ecologista hondurenya Berta Càceres, al mes de març, va ser robat en un assalt a una magistrada del Tribunal Suprem, però les autoritats judicials consideren que el cas no tindrà cap endarreriment.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu del poder judicial hondureny, Melvin Duarte, va dir als periodistes que l'escomesa va passar dimecres quan dos desconeguts van assaltar la magistrada de la Cort d'Apel·lacions, María Luisa Ramos, i li van robar el cotxe que conduïa, sense que de moment l'hagin recuperat.

La magistrada portava l'expedient sobre l'assassinat de Berta Càceres, fundadora del Consell Cívic d'Organitzacions Populars i Indígenes d'Hondures (Copinh), per estudiar-lo a la seva residència de Tegucigalpa i redactar una sentència sobre l'apel·lació presentada pels advocats dels acusats en el crim.

Hondures, l'amenaça per als defensors del territori

El Poder Judicial d'Hondures va indicar en el seu compte de Twitter que, malgrat el robatori de l'expedient, el cas "no tindrà cap endarreriment o limitació en les diligències processals" perquè "s'ha certificat una còpia íntegra" d'aquest expedient.

La mort a trets de Cáceres va posar en el focus internacional els riscos i amenaces que pateixen els activistes mediambientals en la defensa del territori en contra dels interessos de grans empreses i el govern per construir megaprojectes. En el cas de Cáceres, que havia rebut l'anomenat premi Nobel verd, la seva tasca se centrava a mirar d'evitar la implantació d'una central hidroelèctrica a Río Blanco. Hondures és el país més perillós per als mediambientalistes.

stats