Internacional 14/10/2016

Boko Haram allibera 21 de les nenes segrestades a Chibok

La majoria de les menors estan embarassades o han tornat amb infants

Agències
1 min
Boko Haram allibera 21 de les nenes segrestades a Chibok

NigèriaEl govern nigerià ha anunciat aquest dijous l'alliberament de 21 de les més de 200 nenes segrestades l'abril de 2014 pel grup islamista Boko Haram. Moltes de les menors, que ja es troben en mans de les forces de seguretat de l'estat, han tornat embarassades o carregades amb infants, fet que confirma que moltes d'elles s'han convertit en esposes dels comandants, casades a la força.

El mitjà nigerià Sahara Reporters assegura que les nenes haurien estat recollides per un helicòpter de l'exèrcit a la zona de Banki, on el grup terrorista les hauria deixat en les hores prèvies. L'alliberament s'ha produït com a conseqüència de les negociacions que s'estan duent a terme entre el govern de Nigèria i Boko Haram, i que compten amb la mediació de la Creu Roja i el govern suís.

El segrest de les menors d'una escola secundària de Chibok per Boko Haram va generar una onada de condemna internacional sota el lema de #BringBackOurGirls, ara fa més de dos anys.

El maig passat una de les nenes, de 19 anys, va aconseguir escapar mentre 218 encara continuen en captiveri. Segons un vídeo llançat pel grup islamista diverses d'elles haurien mort en bombardejos aeris de l'exèrcit.

stats