Internacional 07/06/2019

Agressió brutal a una parella de lesbianes en un autobús de Londres

Un grup d'homes les va apallissar perquè no es volien fer un petó davant seu

Ara
2 min
Imatge que una de les joves agredides va publicar al seu compte personal de Facebook per denunciar l'atac.

BarcelonaDesprés d'anar a fer una cervesa en un bar de Weshmasted, a Londres, Melania Geymonat, de 28 anys, i la seva parella, Chris, van agafar un autobús nocturn per tornar a casa seva. Les dues noies són parella i estaven a punt de viure un brutal atac homòfob per aquest motiu. Un grup d'homes joves s'hi van acostar i van començar a insultar-les. Entre d'altres, els exigien que es fessin un petó davant seu i que simulessin postures sexuals. Els tiraven monedes perquè ho fessin, mentre que els improperis no s'aturaven.

Finalment, i davant la negació de les noies, els homes van colpejar-les brutalment i els van robar part de les pertinences abans de fugir de l'autobús.

Melania Geymonat va decidir publicar a les seves xarxes socials una foto on apareixia ella i la seva parella amb els rostres i part de la roba coberts de sang. A sota de la imatge, la jove, de nacionalitat uruguaiana, va escriure un text explicant què havia passat.

Denunciar el cas

"Suposo que ens vam fer un petó, o potser ens vam abraçar i, llavors, un grup d'homes [en veure-ho] es van asseure darrere nostre. Eren almenys quatre, tots joves. [...] Van començar a dir-nos lesbianes, feien al·lusió a postures sexuals i ens demanaven que ens féssim un petó per al seu delit, com si fóssim un espectacle i ells el públic a qui distreure", relata la noia en el seu perfil de Facebook, on ha rebut milers de mostres de suport.

Llavors la noia va pensar que podria calmar la situació, evitar que l'incident anés a més. "Vaig creure que podia intervenir i que la situació acabaria sent només un desagradable moment que usualment hem de suportar com a dones i homosexuals. Vaig pensar que es calmarien", prossegueix. Però no va ser així.

Però els joves cada cop estaven més excitats. "Van colpejar la meva parella, després a mi, em van partir el nas... i després ja no recordo gaire cosa. El següent que recordo és la policia prenent-nos declaració", continua.

"Farta" de l'homofòbia

Al final del text, la jove reitera "estar farta" que la dona "sigui presa per un objecte sexual". Està farta, diu, d'assabentar-se que els seus amics gais "van ser apallissats pel simple fet de ser gais". I també està farta, continua, d'haver de suportar comentaris masclistes: "I de la violència masclista misògina i homòfoba, perquè quan et defenses passen coses així".

En aquest sentit, l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, va mostrar la seva preocupació per l'atac, que va tenir lloc el 30 de maig, i va assegurar en un missatge a Twitter que "els crims d'odi contra la comunitat LGBT no seran tolerats a Londres".

Mentrestant, la policia londinenca continua investigant el cas per identificar els autors de l'agressió.

stats