Estats Units
Internacional 24/10/2012

Un candidat republicà al Senat dels EUA: un embaràs per violació és perquè Déu ho vol

Richard Mourdock també creu que "l'única excepció per a l'avortament és que la mare corri perill". "Me n'he adonat que la vida és un do de Déu i crec que fins i tot quan comença després d'una violació terrible, és quelcom que Déu vol que passi", va declarar durant un debat a Ohio

Reuters
2 min
El candidat republicà pel Senat dels Estats Units a Indiana. Mourdock.com

IndianapolisRichard Mourdock, el candidat republicà pel Senat dels Estats Units a Indiana, ha assegurat en un debat celebrat aquesta matinada de dimecres que "quan la vida comença després d'una violació terrible, és quelcom que Déu vol que passi".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El comentari ha estat criticat durament pel seu oponent demòcrata, el congressista Joe Donnely. El candidat republicà Mitt Romney també ha criticat durament aquestes paraules. Durant el debat a Ohio, Mourdock, Donnelly i el candidat llibertari Andrew Horning han estat preguntats sobre l'avortament.

"L'única excepció per a l'avortament és que la mare corri perill", ha dit Mourdock. "He lluitat per això durant molt temps i me n'he adonat que la vida és un do de Déu. I crec que fins i tot quan comença la vida després d'una violació terrible, és quelcom que Déu vol que passi".

Mourdock, una de les figures del moviment conservador Tea Party, està protagonitzant un frec a frec amb Donnelly.

La presidenta del Comitè Nacional Demòcrata, Debbie Wasserman Schultz, ha qualificat aquests comentaris de Mourdock d'"indignants i degradants per a les dones". Donelly ha dit que la violació "és un crim inhumà" i ha afegit que "el Déu vertader no vol que una violació tingui lloc mai".

Romney que dilluns passat va fer saber que donava suport a Mourdock, s'hi ha distanciat després de les opinions del candidat republicà pel Senat. "Romney no està d'acord amb els comentaris de Richard Mourdock i no reflecteixen els seus punts de vista", ha dit la portaveu del candidat, Andrea Saul.

Mourdock ha emès un comunicat després del debat on deia: "Déu crea la vida, i això és el que vaig puntualitzar, Déu. No he volgut dir en cap cas que la violació no fos un acte terrible. Prendre les meves paraules de qualsevol altra manera seria absurd i de malalts".

stats