Internacional 05/10/2018

Més de 300 detingudes en una manifestació anti-Kavanaugh al Senat dels EUA

"Un vot per a Kavanaugh és un vot que diu que les dones no importen", diu Amy Schumer, també detinguda

Ara
2 min
L'actriu i còmica Amy Schumer durant la protesta contra l'elecció de Brett Kavanaugh al Tribunal Suprem.

Barcelona"Un vot per a Kavanaugh és un vot dient que les dones no importen", deia aquest dijous a la tarda l'actriu i còmica Amy Schumer a les dones concentrades davant del Senat dels Estats Units. Era una de les cares conegudes en la manifestació, majoritàriament femenina, que protestava per la possible elecció del jutge Brett Kavanaugh, candidat de Donald Trump, com a nou magistrat del Tribunal Suprem –càrrec vitalici– malgrat les acusacions d'abús sexual contra ell.

"És igual el que passi, no ens mantindran sotmeses. Guanyarem!", deia Schumer, que va ser finalment detinguda per la policia. Un total de 302 persones van ser detingudes, entre les quals també la model Emily Ratajkowski.

La protesta va arrencar al tribunal d'apel·lació que actualment presideix Kavanaugh amb crits de "Kavanaugh ha de marxar" i es va dirigir cap al Capitoli, on es van concentrar a la porta i després van entrar al vestíbul del Senat, on els membres del Comitè de Justícia justament aquest dijous es trobaven llegint l'informe que l'FBI els havia entregat amb la seva investigació sobre les al·legacions sexuals contra el jutge.

L'actriu i còmica Amy Schumer (de verd) i la model Emily Ratajkowski (de blanc) durant la protesta al Senat contra el jutge Brett Kavanaugh.

Els republicans van assegurar que l'informe de l'FBI exonera Kavanaugh de les acusacions d'assalt sexual, però els demòcrates deien que la investigació de cinc dies estava incomplerta per les limitacions que hi havia imposat la Casa Blanca. Aquest divendres el comitè ha de votar l'elecció de Kavanaugh, una elecció que semblava cada cop més possible, ja que dos dels tres senadors republicans que tenien dubtes respecte al seu vot van fer dijous un resum positiu de l'informe de l'FBI cap al jutge.

stats