Internacional 22/01/2015

El CIDOB escala posicions entre els millors 'think tanks' del món

L'estudi situa el centre d'investigació internacional amb seu a Barcelona com el més ben valorat d'Espanya, i el 58è en el rànquing mundial

Ara
2 min

BarcelonaEl prestigiós informe anual 'Global Go To Think Tank' de la Universitat de Pennsilvània ha situat el CIDOB com el 'think tank' més ben valorat de l'estat espanyol. En la categoria de millors 'think tanks' del món, el CIDOB ocupa la posició 58, i en la de millor 'think tank' d'Europa occidental, el lloc número 15.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Índex 2014 del 'Global Go To Think Tank' s'ha presentat aquest dijous al matí a la seu del Center for Strategic and International Studies a Washington. Aquest índex classifica els principals centres d'investigació sobre polítiques públiques al món, per regió, per àrea d'investigació i per fites especials.

El director del CIDOB, Jordi Bacaria, ha valorat molt positivament que el CIDOB "hagi millorat totes les posicions respecte a l'any anterior", i també que "hagi entrat per primer cop en les categories de temes específics", en concret en defensa i política internacional. "El CIDOB és un referent europeu en relacions internacionals", ha afirmat.

Cinc 'think tanks' espanyols

Dins de la llista dels 150 millors 'think tanks' del món també hi apareixen quatre centres més de l'estat espanyol: Foundation for International Relations and Foreign Affairs (FRIDE) (número 79), Fundación para el Análisis y los Estudios Sociales (FAES) (número 83), Real Instituto Elcano (número 94) i Institución Futuro (número 137).

La llista mundial està encapçalada, per setè any consecutiu, pel centre nord-americà Brookings Institution. El segueixen Chatham House (Regne Unit), Carnegie Endowment for International Peace (EUA), Center for Strategic and International Studies (EUA) i Bruegel (Bèlgica).

Aquest índex està elaborat per un comitè d'experts que inclou més de 3.000 acadèmics, periodistes, polítics, directors de 'think tanks', etc.

Actualment, Espanya ocupa el lloc número 19 de països amb un nombre més elevat de 'think tanks', concretament 55, dada que posa en relleu el dinamisme d’aquestes organitzacions en la generació d’idees.

stats