Internacional 08/05/2013

Dubtes sobre l'actuació policial en el cas de les segrestades a Cleveland

Diversos veïns denuncien haver fet trucades al 911 per sospites a la casa on hi havia les desaparegudes

Efe
2 min
Amics i familiars es van aplegar davant de la casa de la desapareguda Gina DeJesus

WashingtonEls veïns del barri de Cleveland (Ohio) on aquest dimarts van ser trobades tres joves que havien estat segrestades durant una dècada han dit a diversos mitjans que havien trucat en diverses ocasions a la policia durant aquests anys per informar de sospites del que passava a la casa on hi havia retingudes les noies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un portaveu de la policia ha negat aquest dimecres que hi hagi registrades trucades al 911 de fa dos anys que informin de comportaments sospitosos a la casa d'Ariel Castro, que, juntament amb els seus dos germans, ha sigut detingut.

Nina Samoylicz, una veïna dels Castro, ha explicat a la CNN que fa dos anys va trucar a la policia per informar-los que havia vist una dona despullada gatejant pel pati del darrere de la casa abans que un home l'obligués de nou entrar a l'habitatge. Segons Samylicz, la policia va pensar que estava fent broma i no va contestar a la trucada.

Israel Lugo, un altre veí, ha assegurat que va informar el novembre del 2011 de sorolls a les portes de la casa i ha apuntat que bosses negres cobrien les finestres. La policia va trucar a la porta i en no obtenir resposta va examinar el lateral de la casa i va abandonar-la sense estendre les investigacions.

En una roda de premsa, dimarts les autoritats van indicar que no van rebre pistes del veïnat sobre els segrestos en els últims 11 anys i que tenien registres de només dos incidents relacionats amb la casa, un el 2000 i un el gener del 2004, quan ja dues de les tres noies estaven desaparegudes.

Per si fos poc, les crítiques han arribat a la persona que va atendre la trucada d'emergència de Berry, ja que no només no es va esperar al telèfon fins que arribés la policia, sinó que va contestar a la jove que "s'enviaria alguna cosa quan hi hagués una patrulla disponible".

stats