GUERRA DE SÍRIA
Internacional 08/10/2017

La coalició kurdo-àrab es prepara per a l’últim assalt a Raqqa

Ara
2 min
Soldats de les Forces Democràtiques de Síria es dirigeixen cap a la línia de front, a Raqqa.

BarcelonaLes Forces Democràtiques Sirianes (FDS), la coalició de milícies kurdo-àrabs que reben el suport dels Estats Units, esperen anunciar “en qüestió de dies” l’alliberament complet de Raqqa, l’autoproclamada capital del “califat” d’Estat Islàmic a Síria, segons va informar ahir un portaveu. La coalició tenia la intenció de començar la matinada passada el que es confia que sigui l’últim assalt abans de declarar l’expulsió dels jihadistes que controlen aquest enclavament des de fa tres anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de perdre al juliol la ciutat iraquiana de Mossul, a l’Iraq, i de la seva retirada de les franges frontereres amb Síria, la derrota a Raqqa suposaria una fita important per donar una estocada a l’Estat Islàmic, que es quedaria sense ciutats símbol en poder dels seus homes. L’assalt als militants del centre de Raqqa, a 500 quilòmetres a l’est de Damasc, se centrarà a envoltar l’estadi esportiu, segons va explicar un comandament de les forces sirianes demòcrates. “El Daeix [acrònim de l’Estat Islàmic en àrab] s’hi ha fet fort perquè aquesta és l’última etapa: o resisteixen o es rendeixen o moren”, afirma el responsable. “Aquest és el seu últim lloc per a la mort”.

L’Estat Islàmic va declarar un “califat” regit per la xaria [llei islàmica] el 2014 i, durant la màxima esplendor del seu poder, va governar milions de persones en un territori des del nord de Síria fins als afores de la capital iraquiana de Bagdad. Però això ja és història, i el grup terrorista que ha atemorit la regió i Europa ha sofert en l’últim any la pèrdua de molts dels seus feus a causa dels atacs de diversos bàndols. Ara es troba en una petita zona del centre de Raqqa que inclou l’estadi, l’Hospital Nacional i una rotonda on els jihadistes mostraven els caps decapitats dels seus enemics.

stats