Brussel·les
Internacional 10/11/2012

La comissària Reding diu ara que una Catalunya independent quedaria fora de la UE

La vicepresidenta de l'executiu comunitari ha repetit l'argument que ja va esgrimir en una carta enviada a Madrid en què rectificava les seves declaracions a favor d'una Catalunya independent dins de la Unió Europea

Ara
1 min
La vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding / Comissió Europea

BarcelonaLa vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, ha reiterat aquest dissabte que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En declaracions recollides per Catalunya Ràdio en un diàleg amb ciutadans a Berlín per debatre sobre Europa, la comissària ha repetit l'argument que ja va esgrimir en una carta en què rectificava les seves declaracions a favor que Catalunya es mantingui a la UE i es feia seva la interpretació del govern espanyol sobre la suposada expulsió en cas de declaració unilateral d'independència.

Poc després de la missiva, dirigida al secretari d'Estat espanyol per a Afers Europeus, Íñigo Méndez de Vigo, un diari escocès va denunciar pressions de Madrid a Brussel·les per fer rectificar la comissària.

Els diversos missatges de Reding sobre la qüestió i les versions d'altres membres de la Comissió Europea han estat sovint contradictoris. L'executiu comunitari havia dit que només opinaria sobre la independència de Catalunya si ho demanava un estat membre.

stats