Internacional 25/04/2015

Commoció al Pakistan per l'assassinat d'una activista pels drets humans

Sabeen Mahmud va ser tirotejada després d'assistir a un acte pro-independentista

Efe
1 min

IslamabadL'activista Sabeen Mahmud, una important veu pels drets humans al Pakistan, va ser assassinada la nit de divedres a Karachi, al sud del país, en ser tirotejada per uns motoristes quan tornava al seu domicili, ha informat avui la policia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mahmud era directora i fundadora The Second Floor (T2F, El segon pis) un espai cultural i intel·lectual de referència a Karachi (la segona ciutat en importància i la capital econòmica del Pakistan) i una referència a tot el país.

D'acord amb el relat policial, Mahmud acabava de sortir d'un seminari sobre la qüestió independentista del Balutxistan i tornava al seu domicili quan en un semàfor va ser assaltada pels motoristes. La presidenta de l'ONG Comissió de Drets Humans del Pakistan, Zohra Yusuf, ha dit que la mort de Mahmud és un episodi "tràgic".

"Era una dona jove prometedora. És tràgic que persones que estan compromeses amb els drets humans siguin identificades (com objectiu a abatre) i atacades i que el Govern sigui incapaç de garantir la seva seguretat", ha indicat Yusuf.

El seminari en el qual havia participat Mahmud, "Des-silenciant el Balutxistan", estava inicialment previst que tingués lloc a Lahore el mes passat, però va ser impedit per les autoritats.

Una font de l'opositor partit Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) va indicar a periodistes a les portes de la funerària on hi ha les restes de Mahmud, que l'activista havia estat amenaçada recentment i que treballava en un moviment per a les persones desaparegudes, segons informa el diari pakistanès 'The Express Tribune'.

stats