Internacional 23/06/2017

Un congelador defectuós podria ser la causa del devastador incendi de la torre Grenfell de Londres

El material aïllant i els panells que recobrien l'edifici no han superat les proves de seguretat

Ara
1 min
Una panoràmica de la façana de la torre Grenfell, totalment calcinada.

BarcelonaLa policia britànica ha confirmat aquest divendres que el tràgic incendi de la torre Grenfell de Londres on 79 persones van perdre la vida després que el foc destruís 151 habitatges, va començar dins el congelador d'una nevera defectuosa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia, que ja havia anunciat que l'incendi no havia estat intencionat, ha donat a conèixer les principals conclusions de la investigació, en què participen 250 especialistes que han acordat que "el foc es va iniciar a causa de l'explosió d'un frigorífic", que es va incendiar accidentalment en un dels apartaments situat a la quarta planta de l'edifici.

La responsable policial britànica, Fiona McCormack, ha precisat avui que la nevera era una Hotpoint FF175BP, un producte que mai ha presentat problemes de seguretat, però no obstant això, el cos policial ha considerat necessari alertar-ne els fabricants i el departament de Política Industrial.

McCormack també ha declarat que els materials de l'aïllament i els panells d'alumini que el recobrien "no han superat les proves de seguretat" a les quals han estat sotmeses. El material aïllant, que no s'ha especificat, "és altament inflamable", segons McCormack, que ha afegit que els detalls sobre com s'havien fixat els panells estan a l'espera de ser analitzats.

"El revestiment, l'aïllament, les fixacions i la instal·lació s'examinaran individualment. La investigació serà exhaustiva", ha dit McCormack. "A mesura que anem saben coses, l'abast i l'escala poden créixer. Estem analitzant el panell i tota la façana de l'edifici".

En referència als afectats, la responsable policial ha afegit que "la nostra prioritat és saber qui hi havia a la torre Grenfell. No estem interessats en les raons de la gent per ser a la torre Grenfell".

stats