Racisme

Crim d'odi al Canadà: quatre membres d'una família musulmana moren en un atropellament premeditat

El primer ministre, Justin Trudeau, assegura que "la islamofòbia no és acceptable a les nostres comunitats"

ARA
2 min
Homenatge a les víctimes al lloc de l'atemptat.

BarcelonaDues dones, un home i una criatura han estat assassinats i un altre infant ha resultat ferit en un atropellament "premeditat" al sud d'Ontario, al Canadà. Els fets es van produir diumenge i, segons la policia, el conductor, un home de 20 anys que va ser detingut després de fugir, va actuar de manera "premeditada i planificada i motivat per l'odi". Paul Waight, responsable de la investigació, ha revelat que "no es coneix cap vincle anterior entre el sospitós i les víctimes" i que creuen que "van ser atacats perquè eren musulmans". El sospitós portava una armilla antibales en el moment de ser detingut. S'estan recollint proves per acusar-lo de terrorisme.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A quarts de nou del vespre, els cinc membres de la família esperaven per travessar en un pas de vianants quan la furgoneta va pujar a la vorera i els va atropellar. Els noms de les víctimes no s'han fet públics: són una dona de 74 anys, un home de 46, una dona de 44 i un adolescent de 15 anys.

Trudeau, "horroritzat"

El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, s'ha mostrat "horroritzat" pels fets, ha qualificat l'atac "d'acte d'odi" i ha assegurat que "la islamofòbia no és acceptable a les nostres comunitats".

El ministre de Seguretat Pública, Bill Blair, s'ha referit a l'atac com "un horrible acte d'islamofòbia" i ha indicat que "aquests assassinats en massa pretenen aterrir la comunitat atacada i fer témer a la gent que la seva família podria ser la propera". "Ningú hauria de viure així", ha afegit. El Consell Nacional de Musulmans Canadencs ha reclamat "justícia" i que el cas "sigui tractat com un atac terrorista en sol canadenc".

L'atemptat ha revifat el record del tiroteig de la mesquita del Quebec del gener del 2017, quan un supremacista canadenc, Alexandre Bissonnette, de 27 anys, va assassinar sis fidels i en va deixar cinc ferits greus més. L'autor va ser condemnant a cadena perpètua però podria sortir en llibertat condicional si s'aprova la seva apel·lació. L'abril del 2018 un home va atropellar dues persones a Toronto també amb una motivació islamòfoba.

stats