Internacional 18/01/2016

La doble diàspora dels palestins de Síria refugiats al Líban: "Lluitem contra la mort des que naixem"

Després d'haver de fugir de casa seva fa 68 anys, la guerra els torna a expulsar cap al Líban

Laura Arau
1 min

Sidó (Líban)Doblement refugiats. Aquesta és la situació dels més de 110.000 refugiats palestins que, en fugir de la guerra de Síria ara fa 3 anys, van trobar en el Líban un refugi temporal. D'aquests, 32.000 encara continuen en aquest país a l'espera de poder emigrar a Europa per trobar-hi un futur millor.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un equip de l'ARA ha entrat al camp de refugiats Ein El Helweh de Sidó (Líban) –on viuen 100 mil palestins confinats en un espai de 2 km2– i ha parlat amb diverses famílies palestines provinents de Síria i residents al Líban per copsar quina és la seva realitat.

La situació dels refugiats palestins al Líban és crítica. La crisi econòmica que viu Europa ha provocat que organitzacions com UNRWA (Agència de les Nacions Unides per als refugiats de Palestina al Pròxim Orient) hagin reduït l'ajuda humanitària per a aquesta població doblement refugiada, a qui el Líban continua negant drets tan bàsics com el treball o comprar-se una casa.

Es calcula que en l'últim mig any almenys 4 mil refugiats palestins del Líban s'han desplaçat a Europa després de vendre's totes les pertinences per tal de pagar a les màfies que operen en les rutes de sortida.

stats