Internacional 22/01/2014

Cinc morts i 300 ferits en els enfrontaments entre els opositors i la policia a Ucraïna

Almenys dues víctimes tenien ferides de bala, però la policia nega haver utilitzat armes de foc

Efe
2 min

KíevEls enfrontaments entre la policia i els manifestants opositors a Ucraïna han provocat aquest dimecres cinc morts i 300 ferits, segons han informat mitjans locals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dos manifestants han mort al centre de Kíev, segons ha confirmat la fiscalia general ucraïnesa. Les víctimes presentaven ferides de bala, però la policia del país ha negat que hagi utilitzat armes de foc. El responsable del servei mèdic dels manifestants ha elevat fins a quatre els morts per ferides de bala, en declaracions a la CNN.

Segons l'agència ucraïnesa Liga Nostovi, les dues persones han mort al carrer Grushevski pels trets de franctiradors. Un altre manifestant va morir dimarts a l'hospital a conseqüència de les greus lesions que va patir en caure d'un lloc elevat, a tretze metres d'altura, a les portes de l'estadi Lobanovski, al mateix carrer Grushevski.

La fiscalia també ha denunciat aquest dijous que unes 50 persones van ser segrestades dimarts a la nit i que algunes estan retingudes a l'Ajuntament de Kíev i la Casa dels Sindicats, edificis ocupats per l'oposició. El primer ministre del país, Nikolai Azárov, ha advertit que "el govern no permetrà l'anarquia ni el caos al país", i ha exigit a l'oposició que deixi de donar suport a les accions violentes o "haurà d'assumir les conseqüències".

Preocupació de la comunitat internacional

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha advertit aquest dijous que estudiaran les conseqüències per a les relacions bilaterals entre la UE i Ucraïna de l'augment de la violència en els aldarulls d'aquest dimecres.

El secretari general de l'OTAN, Anders Forgh Rasmussen, ha destacat la seva "extrema preocupació" per la violència desfermada en els enfrontaments.

Per la seva banda, l'ambaixada dels EUA a Ucraïna ha anunciat aquest dijous que ha imposat sancions contra els responsables de les violentes represàlies policials que hi va haver els mesos de novembre i desembre del 2013.

stats