Escàndol sexual
Internacional 17/06/2011

Straus-Kahn va dir als agents que el van detenir que tenia immunitat diplomàtica

La fiscalia fa públic un informe amb tots els detalls de les primeres hores de l'arrest. L'exdirector gerent de l'FMI es va queixar per les manilles

Agències
2 min
Strauss-Kahn abandona el pis de Broadway on s'allotjava fins avui / EFE

Nova YorkL'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, va al·legar immunitat diplomàtica davant dels policies que el van detenir fa un mes a Nova York, segons un informe de la Fiscalia de Manhattan que conté els detalls del moment de la detenció.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Quan els agents van emmanillar Strauss-Kahn, acusat d'haver violat la cambrera d'un hotel, dins d'un avió a l'aeroport de Nova York, el passat 14 de maig, els va assegurar que tenia immunitat diplomàtica. Els agents van demanar-li un document que ho acredités i DSK va respondre que es trobava "en un segon passaport", que no portava al damunt.

DSK va queixar-se que li posessin les manilles i va demanar comunicar-se amb un representant del consolat de França a Nova York, així com fer una trucada per avisar que no podria arribar a una reunió que tenia prevista l'endemà, una trobada de ministres de la UE per tractar la reestructuració del deute grec.

Després de parlar amb el seu advocat, l'aleshores màxim responsable de l'FMI es va negar a parlar sobre els fets de l'hotel Sofitel. Els documents de la fiscalia són tan detallats que fins i tot esmenten que DSK va demanar ous per esmorzar i un entrepà per dinar.

Strauss-Kahn està acusat formalment dels delictes d'acte sexual criminal i temptativa de violació, a més d'un altre d'abús sexual i tres delictes menors més. Ell s'ha declarat innocent de tots els càrrecs. Si fos considerat culpable pel jurat s'enfrontaria a una condemna de fins a 74 anys de presó, tot i que en aquests casos el més habitual és haver de complir la pena pel delicte més castigat, que en aquest cas és de 25 anys.

DSK es troba sota arrest domiciliari deprés d'haver pagat una fiança en efectiu d'1 milió de dòlars i haver deixat un aval bancari per valor de cinc milions més. Viu en una casa de luxe al sud de Nova York per la qual paga un lloguer de 50.000 dòlars mensuals.

stats