Internacional 17/01/2014

Edimburg creu que "la major amenaça" per a la permanència a la UE és el referèndum que prepara Londres pel 2017

La vice primera ministre d'Escòcia alerta de la deriva euroescèptica del govern de David Cameron

Acn
1 min
LA DATA  Una placa amb la data del referèndum a l'illa de St. Ninian, a Escòcia.

LondresLa vice primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ja ha respost a les amenaces del ministre d'Exteriors, William Hague, a través d'una carta. Sturgeon ha demanat al ministre que "admeti" que la "major amenaça" per la permanència d'Escòcia a la UE és el referèndum que el seu govern ha promès pel 2017.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més, Sturgeon assegura que està "alarmada i decebuda" després que es publiqués a la premsa escocesa que el govern britànic "està buscant suports en altres governs per argumentar contra la independència escocesa". La vice primera ministra es refereix als contactes que haurien mantingut el govern britànic i l'espanyol -confirmats per Londres, però dels quals el mateix 10 Downing Street ha negat que sorgís cap mena d'acord- i de les informacions que apunten que Cameron hauria demanat suport a Vladímir Putin per evitar la independència.

"Si aquests informacions són veritat i el govern britànic està intentant encoratjar governs d'arreu del món perquè s'oposin a la independència d'Escòcia, el govern del Regne Unit estaria trencant l'acord d'Edimburg", que preveu que Londres i Edimburg han d'actuar amb "bona fe" en tot el procés fins al referèndum, avisa la líder escocesa a la seva carta.

stats