Internacional 09/12/2013

Els gegants d'internet demanen a Obama que limiti la vigilància als usuaris

Vuit empreses de telecomunicacions, liderades per Google i Microsoft, presenten un pla per regular l'espionatge massiu

Ara
1 min

BarcelonaEls gegants d'internet, afectats directament per les filtracions sobre el programa d'espionatge massiu dels Estats Units, han demanat aquest dilluns a Washington que limiti la vigilància als seus usuaris. En concret, vuit empreses de telecomunicacions nord-americanes, liderades per Google i Microsoft, han presentat un pla per regular l'espionatge a internet i han urgit el president dels Estats Units, Barack Obama, a restringir-lo.

Ho han fet amb una carta oberta a Obama i al Congrés publicada als principals mitjans de referència als Estats Units en forma d'anunci i on es fan ressò del llançament de la campanya Reform Government Surveillance.

"Les informacions sobre l'espionatge del govern han posat de manifest que hi ha una necessitat real perquè surti a la llum més informació i es posin nous límits a la manera com els governs recopilen informació. El govern dels Estats Units hauria d'aferrar-se a aquesta oportunitat per liderar aquesta reforma i fer les coses de forma correcta", opina el director executiu de Facebook, Mark Zuckerberg, a la web informatiu de la campanya.

Segons una filtració de l'extècnic de la CIA i la NSA Edward Snowden, els gegants d'internet haurien cobrat per espiar.

stats