Internacional 03/06/2014

Els Estats Units neguen que recopilin massivament imatges facials de ciutadans de tot el món

L'Agència Nacional de Seguretat diu que no es recullen fotos de persones que no siguin investigades i que quan es fa se segueix un procediment legal

Reuters
1 min
Els Estats Units recopilen milions de fotografies facials per internet

WashingtonL'Agència Nacional de Seguretat (NSA) dels Estats Units ha negat les informacions procedents de documents obtinguts per l'exanalista Edward Snowden sobre la recopilació indiscriminada de fotografies facials de persones de tot el món a través de la intercepció de comunicacions i internet.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'almirall Mike Rogers, responsable de l'NSA i el comandament cibernètic dels Estats Units, ha admès que l'agència usa tecnologia de reconeixement facial, però diu que l'objectiu és aprofundir en el coneixement d'objectius d'intel·ligència internacional i antiterroristes, però no n'ha donat detalls.

Passos legals

Tot i això, Rogers ha insistit que l'agència no recull imatges de ciutadans nord-americans, llevat que estiguin relacionats amb una investigació d'una qüestió internacional, i aleshores només es fa seguint els passos legals.

"No fem això de forma unilateral contra ciutadans dels Estats Units", ha dit en una conferència. "No decidim, 'ei, avui anirem a pel ciutadà X, Y o Z'. No fem això. Legalment no podem fer això".

El diari 'The New York Times', citant documents obtinguts per Snowden, va informar diumenge que l'agència estava utilitzant un programari de reconeixement facial per analitzar imatges de gent interceptades a través d'operacions de vigilància global.

stats