Internacional 01/06/2014

La NSA recull milions de fotografies facials d'internet en operacions de vigilància global, segons 'The New York Times'

Els documents secrets mostren que l'agència de seguretat dels EUA usa les fotos per controlar sospitosos de terrorisme

Ara
1 min
L'exanalista de la NSA Edward Snowden va fer les revelacions que han servit per atorgar el premi Pulitzer de Servei públic d'enguany / REUTERS

BarceonaL'Agència Nacional de Seguretat (NSA) dels EUA està recollint una enorme quantitat d'imatges de persones a partir de les comunicacions que intercepta a través de les seves operacions de vigilància global, tal com informa 'The New York Times'.

Les imatges es recopilen, segons el diari, per utilitzar-les en sofisticats programes de reconeixement facial, que cita documents secrets obtinguts de l'excontractista de l'agència Edward J. Snowden. El diari nord-americà assegura que l'agència intercepta “milions d'imatges per dia” –incloent-hi al voltant de cinquanta-cinc mil “imatges de reconeixement facial de qualitat”.

Abans la NSA es focalitzava en les comunicacions orals i escrites, mentre que ara l'agència considera importants les imatges facials o les empremtes dactilars pels seus objectius de mantenir sota control els sospitosos de terrorisme i per altres objectius d'intel·ligència, segons mostren els documents.

stats