ESTATS UNITS

Obama recorda Armstrong com un "heroi americà" que va fer història

Recollim les reaccions a la mort del primer home que va trepitjar la Lluna

"Heroi" ha estat la paraula més utilitzada aquesta matinada de diumenge per descriure l'astronauta Neil Armstrong, que va morir dissabte als 82 anys com a conseqüència d'unes "complicacions" arran d'una cirurgia cardiovascular a la que va sotmetre's a principis d'agost, segons va informar la seva família.

El president nord-americà, Barack Obama, l'administrador de la NASA, Charles Bolden, i així com l'aspirant republicà a la presidència Mitt Romney i el secretari de Defensa, Leon Panetta, han escollit la mateixa paraula, "heroi", per definir a Armstrong.

Segons el comunicat de la seva família, l'home que es va popularitzar la frase "un petit pas per a l'home, un gran pas per a la humanitat" era, en efecte, un heroi per a milions de persones, però ho era a "contracor, perquè sempre va creure que només estava fent la seva feina".

Recollim les reaccions a la mort del símbol de la conquesta espacial:

- Barack Obama, president dels EUA: "Neil formava part dels grans herois nord-americans, no només d'aquest temps, sinó de tots els temps. (...) L'esperit del descobriment [d'Armstrong] segueix viu en tots els homes i dones i que han dedicat les seves vides a explorar allò desconegut, inclosos aquells que s'asseguren que arribem més alt i anem més lluny en l'espai"

- Michael Collins, company d'Armstrong a l'Apol·lo 11: "Era el millor i el trobaré terriblement a faltar"

- Buzz Adrin, company d'Armstrong a l'Apol·lo 11: "Era un vertader heroi nord-americà i el millor pilot que he conegut"

- Charles Bolden, administrador de la NASA: "Mente hi hagi llibre d'història, Neil Armstrong hi apareixerà, recordat per haver fet el primer petit pas per a la humanitat en un món més enllà del nostre"

- Mitt Romney, candidat republicà a la Casa Blanca: "Neil Armstrong pren avui el seu lloc a la galeria dels herois. La Lluna trobarà a faltar el seu primer fill de la terra"

- Leon Panetta, secretari de Defensa dels EUA: "[Armstrong] era un vertader pioner. El seu petit pas va ensenyar a la humanitat tot el que pot aconseguir-se quan una persona s'entrega del tot a la seva feina"


Més continguts de