UE
Internacional 10/05/2011

Els Eurodiputats refusen que el Parlament Europeu tingui una sola seu per estalviar

Per majoria, es desestima una proposta amb la intenció de reduir les seus de Brussel·les, Estrasburg i Luxemburg a només una (Brussel·les)

Efe
1 min

EstrasburgLa majoria d'eurodiputats ha refusat avui una proposta que plantejava reduir de tres (Brussel·les, Estrasburg i Luxemburg) a una (Brussel·les) les seus del Parlament Europeu per estalviar diners a la institució.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La proposició refusada, dins de l'informe d'Execució del Parlament Europeu de 2009 de l'eurodiputat popular finlandès Ville Itälä senyalava la "necessitat d'estalviar a tots els nivells, inclòs a nivell de la Unió".

"Tenint en compte que la situació econòmica de molts dels Estats membres, si el Parlament tingués un sol lloc de treball en el mateix lloc com la resta d'institucions, es podria estalviar de veritat", apuntava el text.

Tot i que els eurodiputats han evitat obrir el debat refusant la iniciativa, la decisió de canviar les seus del Parlament Europeu correspon exclusivament als països de la Unió Europea, ja que caldria modificar els tractats fundacionals.

stats