Europa

Un home armat es lliura a la policia després d'haver retingut ostatges en un bar dels Països Baixos

El segrestador ja estava fitxat i duia ganivets. Les autoritats descarten una motivació terrorista

ARA
1 min
La policia es desplega al centre d'Ede, als Països Baixos, on un home ha pres ostatges en un bar.

BarcelonaUn home armat s'ha atrinxerat aquest dissabte al matí en un bar de la localitat d'Ede, a l'est dels Països Baixos, i ha segrestat quatre treballadors, amenaçant-los de fer-se explotar. La policia ha evacuat unes 150 cases al voltant del bar, el Cafè Petticoat, i ha acordonat el centre, on s'ha desplaçat un equip d'artificiers i un robot policial. L'home, que ja estava fitxat, s'ha lliurat a la policia a quarts d'una del migdia. Les autoritats expliquen que no hi ha cap indici d'una motivació terrorista i que l'home anava armat amb ganivets, però no portava explosius. No ha quedat clara la motivació del segrest.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de vuit hores de segrest, tres dels ostatges han estat alliberats i més tard ha sortit el quart, juntament amb el segrestador, que portava el rostre cobert amb un passamuntanyes. L'home, que segons la premsa local té 28 anys i havia estat condemnat abans per un delicte d'amenaces, s'ha agenollat a terra i ha deixat que li posessin les manilles i li tapessin els ulls.

El primer ministre holandès, Mark Rutte, ha agraït la feina dels equips policial i d'emergències per haver sabut gestionar la situació i ha desitjat "a tots els implicats molta força per afrontar aquest episodi intens". L'alcalde d'Ede, una població situada a 80 quilòmetres d'Amsterdam, ha dit en roda de premsa que el segrestador era un ciutadà holandès ja conegut per la policia.

stats