Violència sexual

Un presentador de la BBC cessat per haver pagat suposadament a un menor a canvi de fotografies sexuals

El govern britànic s'ha reunit de manera urgent amb el director de la cadena

Ara
2 min
La seu de la British Broadcasting Corporation (BBC), reflectida a una càmera, a Londres.

BarcelonaUn presentador "estrella" de la corporació britànica BBC, del qual no s'ha fet pública la identitat, ha estat cessat diumenge al matí sota l'acusació d'haver pagat milers de lliures a un adolescent a canvi de fotografies sexualment explícites seves. En resposta al rebombori generat, la secretària de Cultura del govern britànic, Lucy Frazer, s'ha reunit d'urgència amb el director de la cadena pública, Tim Davie, que li ha assegurat que estaven investigant la denúncia "de manera ràpida i sensible".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Hores després, la BBC ha emès un comunicat intern en què assegurava que es prenia "seriosament la denúncia" i que disposava de "processos interns sòlids per fer-hi front de manera proactiva". El text també reconeixia que la BBC es va assabentar de les queixes al maig, però no va ser fins aquest dijous, quan va rebre "noves denúncies d'una altra naturalesa", que es va "posar en contacte amb autoritats externes" i es van "activar els protocols". A més, Davie ha afirmat que la cadena estava en contacte amb la policia i amb la família de la víctima.

Denúncia de la mare

L'escàndol, que es va fer públic divendres a través del diari sensacionalista The Sun, va sortir a la llum després que la mare de la víctima denunciés que el presentador havia pagat més de 35.000 lliures (40.000 euros) per les fotografies, uns diners que, presumptament, haurien servit per aguditzar la drogodependència del noi. Els intercanvis van començar quan la víctima tenia 17 anys i han durat tres anys, fins ara, segons la mare.

L'escàndol, sota un escrutini polític especialment intens per tractar-se d'una empresa pública, agreuja la crisi de reputació de la cadena britànica, que ja va rebre un cop a l'abril quan Richard Sharp va dimitir com a president després que un informe revelés que havia facilitat un préstec al llavors primer ministre Boris Johnson.

stats