Internacional 14/03/2013

França demana a la UE que s'aixequi l'embargament d'armes a Síria

Hollande compta amb el suport de Cameron, però el govern alemany ha alertat del perill que les “armes acabin en mans equivocades”

Efe
1 min
François Hollande amb David Cameron en una reunió bilateral a la cimera europea

Brussel·lesEl president de França, François Hollande, ha demanat aquest dijous als països membres de la Unió Europea l'aixecament de l'embargament d'armes a Síria per permetre que l'oposició tingui mitjans per derrocar el règim de Baixar al-Assad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Hollande, que compta amb el suport del Regne Unit, ha defensat la necessitat de “fer pressió” i demostrar a Damasc que Europa està disposada a “ajudar l'oposició”.

“Britànics i francesos estem d'acord en aquesta opció”, ha assenyalat el president francès a la seva arribada a la cimera de caps d'estat i de govern de la UE que comença dijous a Brussel·les. “Ara intentarem convèncer” la resta de països, ha afirmat Hollande.

Per la seva banda, el govern alemany s'ha pronunciat en contra que Europa armi l'oposició siriana i ha advertit que, si es fes, l'armament podria acabar en “mans equivocades” i generar una escalada de la violència.

Les paraules d'Hollande arriben després que aquest dijous el ministre francès d'Exteriors, Laurent Fabius, hagi avançat un acord entre el Regne Unit i França per aixecar l'embargament encara que no s'aconsegueixi convèncer la resta de socis europeus.

stats