Internacional 09/04/2013

El funeral amb honors militars de Thatcher serà el dimecres 17

Aquesta cerimònia està considerada un nivell per sota dels funerals d'estat, normalment reservats als monarques, però tindrà un estatus similar a la celebrada per Lady Di i la reina mare

Ara
1 min

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } El funeral amb honors militars en memòria de Margaret Thatcher se celebrarà el dimecres 17 a la catedral de Sant Pau de Londres, tal com ha informat aquest dimarts Downing Street.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'acord amb els desitjos de la Dama de Ferro, militars dels tres exèrcits acompanyaran la processó del seguici fúnebre de l'ex primera ministra britànica pels carrers de la capital des del Palau de Westminster fins a la catedral, on tindrà lloc el servei fúnebre.

Aquest funeral està considerat un nivell per sota dels funerals d'estat, normalment reservats als monarques, però tindrà un estatus similar al celebrat per Lady Di, princesa de Gal·les, i la reina mare.

El dia abans, el taüt amb les restes mortals de Thatcher serà traslladat a una capella de Westminster, on passarà la nit. El dimecres 17 serà quan es portarà en un carruatge protegit per personal militar i, a la seva arribada a la catedral de Sant Pau, serà rebut per una guàrdia d'honor. En finalitzar-se el servei religiós hi haurà un enterrament privat.

La reina Elisabet II ja ha confirmat la seva assistència al servei fúnebre juntament amb el seu marit, el duc d'Edimburg. També s'hi esperen personalitats d'arreu del món i excol·laboradors de Thatcher durant el seu mandat (1979-1990).

Tradicionalment la reina no assisteix als funerals dels seus primers ministres, sinó que sol ser representada per un membre de la família reial. Aquesta vegada farà una excepció, com ja va fer en el funeral d'estat del seu primer primer ministre Winston Churchill.

stats