Internacional 25/07/2012

Garzón considera que el procés contra Assange està polititzat

Garzón considera que el procés contra Assange està polititzat

Ara
1 min

BarcelonaBaltasar Garzón ha posat en dubte la fiabilitat del procés judicial internacional contra el fundador de Wikileaks, Julian Assange. “Volem i exigim que hi hagi garanties que realment el procés al qual se'l sotmet sigui just”, ha dit Garzón aquest dimecres. L'advocat ha començat a preparar la defensa d'Assange denunciant les suposades motivacions amagades del procés del hacker australià. “Com que tenim dubtes, volem demostrar que hi ha quelcom darrere del procés contra Assange, i sobretot que no està tenint dret a una defensa justa”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Garzón ha explicat que, com a membre de l'equip jurídic d'Assange, s'encarregarà de “coordinar les activitats en els diferents països de la defensa, el fundador de Wikileaks està patint aquesta incidència processal i judicial a diversos països, principalment Gran Bretanya, Estats Units, Suècia i ara també l'Equador, apart del seu país natal, Austràlia”. “La idea és establir una estratègia amb la que quedi clar, per una part, el respecte que Julian Assange té per la justícia de cadascun d'aquests països, i per l'altre, el fet de que la investigació constitueix una persecució per les seves activitats de denúncia”.

El ministre d'exteriors de l'Equador, Ricardo Patiño, ha celebrat aquest dimecres que Assange, que està refugiat a l'ambaixada del seu país a Londres, pugui comptar amb els serveis de Garzón. “El senyor Assange té tot el dret a contractar i buscar el suport jurídic que necessiti. Des del govern tenim molt bona relació amb Baltasar Garzón” ha dit Patiño. El jutge inhabilitat presideix una comissió d'experts internacionals que avalua la reforma judicial que s'està fent a l'Equador i que ha estat impulsada pel propi executiu.

stats