Internacional 18/04/2013

El governador de Texas: "La tragèdia ha tocat totes les famílies de West"

Perry declara zona catastròfica el comtat de McLennan, al qual pertany el poble on s'ha produït l'explosió en una planta química

Efe
1 min
Destrosses causades per l'explosió a la planta de fertilitzants a West, a Texas / EFE

HoustonEl governador de Texas (EUA), Rick Perry, ha descrit com "un veritable malson" l'ambient a West, el poble on s'ha produït una explosió en una planta química. Perry ha assegurat que la tragèdia ha tocat "totes les famílies" del poble. Es calcula que el succés ha causat entre 5 i 15 morts i més de 160 ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"West és un poble molt petit, té unes mil persones que majoritàriament han crescut allà", ha dit Perry en una conferència de premsa.

El governador també ha confirmat que ha signat una declaració de zona catastròfica per al comtat de McLennan, al qual pertany West.

Aquesta declaració reclama que el president dels EUA, Barack Obama, declari l'emergència a la zona per desemborsar fons addicionals que permetin respondre al desastre.

Obama ha parlat per telèfon amb Perry des de l'avió que el portava a Boston, i li ha ofert recursos federals per a les tasques de recuperació.

"Agraïm enormement la seva considerada oferta de suport i la seva petició d'oracions" per a la població, ha indicat el governador republicà.

Perry ha subratllat que de moment "la informació disponible [sobre l'explosió] és molt preliminar", i ha assegurat que les autoritats estan "controlant la zona per mantenir-hi la seguretat pública", a més de "supervisar la qualitat de l'aire" i mantenir una "activa operació de recerca i rescat".

Entre 50 i 60 cases de West han quedat destruïdes i gairebé la meitat dels habitants del poble han estat evacuats, segons l'alcalde, Tommy Muska.

stats