Internacional 26/07/2021

Grècia i França ajuden Itàlia a combatre un foc salvatge a Sardenya

L'incendi, originat dissabte, ja ha cremat més de 20.000 hectàrees

2 min
Un hidroavió, en acció a Sardenya, aquest diumenge

LondresQuatre hidroavions arribats des de França i Grècia participen des d’aquest diumenge en les tasques d’extinció d’un incendi a l’illa de Sardenya que des de dissabte ja ha cremat més de 20.000 hectàrees. Els calorosos vents del sud-oest que bufen a l’illa dificulten moltíssim les tasques d’extinció. "És un desastre sense precedents", ha assegurat aquest dilluns Christian Solinas, governador de l'illa, i ha afegit que era massa aviat per saber el veritable abast de la destrucció. Amb tot, diumenge al vespre Luigi di Maio, el ministre d'Afers Estrangers italià, va dir que "una àmplia zona de la província d'Oristany està sotmesa al foc". El mecanisme de prevenció d’incendis de la Unió Europea es va posar ràpidament en marxa i el Centre de Coordinació de Resposta a les Emergències de la UE "continua en estret contacte amb les autoritats italianes per supervisar l'evolució sobre el terreny i coordinar qualsevol altra assistència que calgui".

Un espectacular i dramàtic efecte dels focs de Sardenya

En total, uns 7.500 membres d’emergències, inclosos agents de la policia forestal italiana i de la Creu Roja, han ajudat en les últimes hores tant els evacuats com les persones en perill de quedar encerclades per les flames. Els incendis s’han localitzat al voltant de la zona històrica central de Montiferro i s’han fet evacuacions en ciutats i pobles com Scano di Montiferro, Santu Lussurgiu, Cuglieri, Sennariolo, Tresnuraghes, Magomadas, Flussio i Tinnura. Tot i la virulència del foc, no hi ha hagut víctimes humanes.

Inundacions a Londres

D'altra banda, les altes temperatures que s'han registrat al sud del Regne Unit la setmana passada han deixat pas a tot un seguit de tempestes que han afectat sobretot la capital britànica en les últimes 24 hores. Nombroses estacions de metro s'han inundat diumenge a la tarda i el servei meteorològic ha advertit del risc de més precipitacions intenses en les pròximes hores, sobretot als comtats de Sussex i Kent, al sud-est de Londres.

Les pluges d'aquest diumenge al vespre han obligat a evacuar els pacients i a cancel·lar operacions a l’Hospital Whipps Cross, a l’est de Londres, i un centenar de malalts van haver de ser traslladats de centre. El servei d'urgències de l'Hospital Newham també es va veure afectat pels aiguats. Els bombers han atès més de mil trucades i van haver de rescatar més de dues dotzenes de conductors atrapats als cotxes, que havien quedat aturats per la inundació d'algunes vies.

stats