Internacional 01/05/2014

La policia assalta una embarcació de Greenpeace al port de Rotterdam

Els activistes pretenien evitar l'entrada al port d'un petrolier rus amb cru de l'Àrtic

Efe
1 min

Brussel·lesLa policia holandesa ha assaltat una embarcació de Greenpeace i ha detingut 30 activistes que boicotejaven l'entrada al port de Rotterdam (Països Baixos) d'un petrolier rus que venia de l'Àrtic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El passat 18 d'abril, Rússia es va convertir en el primer país a extreure petroli de l'Àrtic, a la plataforma flotant Prirazlómnaya al mar de Barentsz, el que va provocar la indignació de les ONG en defensa del medi ambient .

Greenpeace considera que la plataforma, operada per Gazprom, és una amenaça per a la zona i ha demanat a l'ONU que declari l'Àrtic santuari ecològic on estigui prohibit tant l'extracció de petroli com la pesca intensiva, igual que a l'Antàrtida.

Un jaciment molt important

El jaciment Prirazlómnoye va ser descobert en temps soviètics (1989) i té unes reserves estimades en 71,9 milions d' tones de cru.

El vaixell que ha atracat a Rotterdam procedent de l'Àrtic, i que esperaven al port els activistes a bord del Rainbow Warrior III de Greenpeace, transporta 550.000 barrils de petroli extrets del fons del mar Àrtic.

Rotterdam és el primer port del món en importació de cru. Al voltant d'un terç prové de Rússia.

Tensió amb Greenpeace

Les tensions entre el Kremlin i Greenpeace no són noves.

El passat 18 de setembre 28 activistes de Greenpeace, un càmera i un fotògraf independents van ser detinguts pels guardacostes russos que van abordar el vaixell de l'organització ecologista "Arctic Sunrise".

stats