RECULL DE PREMSA INTERNACIONAL
Internacional 04/10/2017

"La independència de Catalunya, 'en qüestió de dies'", portada a la BBC

La premsa internacional ha analitzat les declaracions de Puigdemont a la BBC i de Felip VI a Espanya

P.j. Armengou
3 min
El president Carles Puigdemont va concedir una entrevista a la BBC el passat dimarts

BarcelonaEls principals mitjans internacionals continuen la seva cobertura a l'entorn de la qüestió catalana i el procés independentista. Aquest dimecres, les portades digitals i en paper de diaris com el 'Daily Telegraph', el 'Washington Post', 'Le Figaro' o la BBC s'han llevat amb anàlisis, articles i noticies sobre Catalunya. Precisament una entrevista al president Carles Puigdemont d'aquest últim mitjà, la cadena pública anglesa BBC, ha centrat gran part dels continguts periodístics del dia. També ha estat comentada l'aparició televisiva del rei Felip VI.

Regne Unit

BBC

La portada de la BBC dedica dues de les seves principals noticies a Catalunya. La primera, a l'entrevista en exclusiva del mitjà amb el president Carles Puigdemont, i titula: "La independència de Catalunya, 'en qüestió de dies'". La BBC també dedica una peça a les llums i ombres d'una possible Catalunya independent. "Podria Catalunya tenir èxit amb la independència?", es pregunta el mitjà.

BBC

'Daily Telegraph'

El Daily Telegraph ha seguit de prop els esdeveniments a Catalunya, especialment l'1 d'octubre i els dies posteriors. Aquest dimecres dedica un racó de la seva portada en paper a l'aparició de Carles Puigdemont a la BBC.

The Daily Telegraph

'The Guardian'

El diari progressista 'The Guardian' sempre ha estat molt proper a la qüestió catalana. Aquest dimecres, ni Catalunya ni Espanya apareixen a la versió en paper, però sí a la plana web. 'The Guardian' analitza el discurs de Felip VI a la televisió espanyola, les tensions a Catalunya després de la repressió policial, un article d'opinió titulat "Jo era català, espanyol i europeu. Rajoy ha canviat tot això", i una anàlisi sobre el pes econòmic i social de Catalunya dins l'estat espanyol.

Guardian

'The National'

El diari independentista escocès, que des de fa dies inclou una estelada al seu logo, dedica tota la portada a la manifestació i vaga general del 3 d'octubre. Al titular, el rotatiu destaca les paraules de Puigdemont a la BBC i inclou en portada una crítica al rei Felip VI per no haver condemnat la violència en el seu discurs.

The National

Estats Units

'Washington Post'

"El rei d'Espanya considera que el vot independent de Catalunya està 'totalment fora de la llei i la democràcia'", titula el 'Washington Post'.

Washington Post

'New York Times'

El 'New York Times' aprofita la distància amb l'1-O per analitzar en profunditat les conseqüències i el futur de la independència, i el posicionament dels catalans no independentistes: "Els catalans que no van votar –més de la meitat– es pregunten: i ara què?".

New York Times

CNN

La CNN també dedica part de la seva informació internacional al discurs del rei Felip VI i destaca les paraules de Mariano Rajoy "no ha passat", en referència al referèndum. El mitjà acompanya les declaracions del president espanyol amb una fotografia de la violència policial durant l'1-O.

CNN

França

'Le Figaro'

El diari francès 'Le Figaro' dedica la fotografia de la portada a la manifestació massiva del 3 d'octubre i titula: "A Barcelona, demostració de força dels independentistes".

Le Figaro

'Le Monde'

"Mariano Rajoy, sota pressió", titula 'Le Monde'.

Le Monde
stats