Internacional 07/08/2019

Un problema informàtic a British Airways obliga a cancel·lar desenes de vols a Londres

Fins a 15.000 passatgers han resultat afectats a causa de la incidència

2 min
Desenes de vols de British Airways s'han quedat a terra aquest dimecres a Londres.

Un problema informàtic en el sistema de facturació de British Airways ha obligat la companyia britànica a cancel·lar desenes de vols que havien de sortir aquest dimecres dels aeroports londinencs de Heathrow i Gatwick. En concret, fins a 81 vols han quedat suspesos a Heathrow i una desena a Gatwick, i 200 més han patit retards, cosa que ha provocat el caos. Un total de 15.000 passatgers han resultat afectats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

British Airways ha assegurat en un comunicat que no es tracta d'un problema global i que l'error del sistema de facturació i de sortida de vols només afecta alguns aeroports. Amb tot, les últimes hores la companyia ha estat fent la facturació manualment davant la impossibilitat de poder utilitzar el sistema electrònic. D'altra banda, l'empresa també ha ofert als passatgers afectats canviar el seu vol per un altre dia entre demà i el 13 d'agost. De fet, el problema informàtic podria afectar vols de British Airways arreu d'Europa.

Segons el lloc web de Heathrow, la meitat dels vols de British Airways que s'havien d'enlairar des de la terminat 5 d'aquest aeroport entre les 9.30 hores i les 12 del migdia d'aquest dimecres han quedat suspesos. La companyia ha informat en un comunicat: "Estem treballant per resoldre al més aviat possible el problema al nostre sistema que ha provocat cancel·lacions i retards als aeroports de Londres. Alguns vols continuen operatius, però recomanem als passatgers que comprovin l'estat del seu vol al lloc web de British Airways abans de desplaçar-se a l'aeroport".

Segons la normativa europea, British Airways hauria de pagar fins a 5 milions de lliures (5,5 milions d'euros) en cas que tots els passatgers afectats per les cancel·lacions i retards d'aquest dimecres reclamessin.

La incidència d'aquest dimecres té lloc després que ahir es declarés un incendi en un vol de British Airways entre Londres i València, i la cabina de l'avió quedés completament plena de fum. Els passatgers van haver de ser evacuats.

stats