Internacional 27/06/2012

Encaixada de mans històrica entre la reina d'Anglaterra i l'exmembre de l'IRA Martin McGuinness

En un acte històric, la reina Isabel II d'Anglaterra s'ha reunit a Belfast amb el vice primer ministre d'Irlanda del Nord, Martin McGuinness, excomandant de l'IRA. La trobada ha sigut a porta tancada però una càmera de televisió ha captat la imatge més esperada d'aquesta visita de la reina a Belfast amb motiu del jubileu

Efe
1 min

BelfastA les portes del Teatre Líric de Belfast, la reina Isabel II i el vicepresident i líder del Sinn Féin, Martin McGuinness, han protagonitzat un gest que simbolitza l'èxit del procés de pau a Irlanda del Nord. Fa només un any, el Sinn Féin s'havia oposat a la visita de la reina a la república, la primera d'un monarca britànic a aquest país des de la seva independència del Regne Unit el 1921. Després de l'encaixada de mans inicial, McGuinness i la reina s'han reunit a porta tancada en companyia del ministre principal nord-irlandès, l'unionista Peter Robinson, i del president de la República d'Irlanda, Michael D. Higgins.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La trobada ha sigtut organitzada per l'organització no governamental Co-operation Ireland. Un portaveu del Sinn Féin ha insistit, però, que la formació es desmarca de les celebracions de l'aniversari dels 60 anys de regnat d'Isabel II, i han remarcat que aquesta trobada històrica s'emmarca únicament en el context del procés de pau.

stats