Internacional 29/05/2014

Els islamistes criden a "una tercera onada revolucionària" a Egipte contra Al-Sissi

Convoquen una setmana de protesta sota el lema 'Anem a buscar la victòria'

Efe
1 min

El CaireL'Aliança per la Legitimitat, coalició islamista que reclama la restitució de l'expresident Mohammed Mursi, ha fet una crida avui per "una tercera onada revolucionaria" a Egipte contra Abdel Fattah al-Sissi, el virtual vencedor de les eleccions presidencials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Liderada pels Germans Musulmans, l'Aliança fa una crida per continuar amb la revolució egípcia i demana als militars que "tornin als seus quarters i lliurin de nou l'autoritat usurpada al poble a punta de pistola", en referència al cop militar que va acabar amb Mursi el juliol de 2013.

En un comunicat, inviten els egipcis a "completar el somni de la revolució participant en la setmana revolucionària sota el lema 'Anem a buscar la victòria'".

La Coalició considera que, amb "els col·legis electorals buits", el poble egipci va mostrar al món que la revolució acabarà amb els colpistes.

"Cremem banderes d'Estats Units, de l'enemic sinonista i de la UE, i aixequem en el seu lloc les banderes d'Egipte i les fotos del president legítim (Mursi)", assenyala el comunicat.

La falta de participació en els comicis, segons l'Aliança, significa que s'ha recuperat l'"esperit de la gloriosa revolució del 25 de gener", en la qual va ser enderrocat el llavors president, Hosni Mubàrak.

stats