Internacional 20/02/2015

Pot caminar un imam pels carrers de Milà? Graven un vídeo per denunciar que no

Dos dies després que un vídeo denunciés l'antisemitisme als carrers de París, una altra filmació constata la islamofòbia als carrers de Milà

Ara
1 min

BarcelonaEl passat mes d'octubre va arrasar a internet el vídeo d'una dona caminant per Nova York i escoltant tota mena de comentaris de connotació sexual. El vídeo tenia com a objectiu denunciar l'assetjament sexual que pateixen les dones a Nova York, i va tenir tant d''èxit que va provocar tota mena de rèpliques i paròdies. Aquest dimecres es va fer públic '10 hores caminant per París com a jueu', un vídeo que, en un minut i mig, vol denunciar l'antisemitisme que, segons els autors, es percep als carrers de França. Dos dies després el vídeo té ja una resposta: un home caminant pels carrers de Milà amb el vestit tradicional islàmic.

El vídeo, publicat aquest divendres a 'La Repubblica', mostra les reaccions que genera al seu pas un jove estudiant egipci vestit com si fos un imam. Reaccions que van des de les mirades de sorpresa i desconfiança fins als comentaris despectius i, fins i tot, insults.

stats