Internacional 26/07/2018

Israel deporta una activista espanyola per pertànyer al BDS, un moviment contrari

El motiu de la visita era "estrènyer els llaços de solidaritat amb el poble palestí a Cisjordània"

Ara
1 min
Un grup de viatgers arriben a l'Aeroport Ben Gurion, a Tel Aviv.

BarcelonaIsrael ha deportat aquest dimecres l'activista espanyola Ana Sánchez, a qui ha impedit l'entrada al país per pertànyer al moviment Boicot, Desinversió i Sancions contra Israel (BDS). Segons ha confirmat a l'agència de notícies Efe, el ministeri de l'Interior israelià, l'activista va ser retinguda dimarts a l'aeroport internacional Ben Gurion, just després de trepitjar-lo.

Aryeh Deri, ministre de l'Interior israelià, va vetar el pas a la cooperant espanyola "seguint una recomanació del ministre d'Afers Estratègics i Diplomàcia Pública, Guilad Erdan" per ser "membre sènior del Comitè Nacional del BDS a Espanya i directora de les campanyes internacionals de l'organització".

Sánchez, membre de la Xarxa de Solidaritat Contra l'Ocupació de Palestina (RESCOP), acompanyava una delegació de nou representants públics espanyols d'ajuntaments i parlaments autonòmics que va arribar ahir de visita a Palestina per estrènyer els "llaços de solidaritat amb el poble palestí a Cisjordània".

"Es tracta d'una expulsió que l'únic que fa és criminalitzar les persones defensores dels drets humans i minar la llibertat d'expressió", va expressar el grup de representants espanyols en un comunicat.

Els càrrecs públics que viatjaven amb Sánchez eren, entre d'altres, el tercer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Asens, les diputades de l'Assemblea de Madrid, Isa Serra i Elena Sevillano, la diputada del Parlament de Catalunya, Susanna Segòvia, la regidora del Ajuntament de València, Neus Fàbregas, o el regidor de l'Ajuntament de Saragossa, Pablo Híjar.

D'acord amb la llei local, les autoritats poden no expedir visats ni permisos de residència als estrangers implicats en accions de boicot, tot i que es preveu la possibilitat que el ministeri de l'Interior revisi cada situació i autoritzi l'accés en casos particulars.

stats