Internacional 18/12/2020

Més de mil cotxes queden atrapats per la neu en una autopista al Japó

S'ha distribuït menjar i aigua entre els conductors, que han hagut de passar la nit als vehicles

Ara
2 min
Alguns dels cotxes atrapats a l'autopista a causa de la neu, al Japó

BarcelonaMés d'un miler de cotxes i camions han quedat atrapats durant gairebé dos dies en una autopista japonesa, a causa d'una forta tempesta de neu que impedia la circulació. Els primers problemes es van detectar dimecres a la nit, però el col·lapse més important va començar a primera hora de dijous, i aquest divendres al migdia 670 vehicles encara no s'havien pogut retirar de la calçada. Les autoritats preveuen que el trànsit quedarà restablert amb normalitat dissabte al matí.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Molts conductors han hagut de passar més de 40 hores a dins el cotxe, incloent-hi tota la nit. Els serveis d'emergència van distribuir dijous al vespre menjar, aigua, combustible, mantes i vàters portàtils entre els afectats, però un testimoni recollit per la televisió pública japonesa, NHK, ha explicat que s'havia quedat sense menjar i que havia hagut de fondre neu per poder beure aigua. El mateix testimoni ha relatat que, a mesura que s'anava acumulant la neu, els cotxes anaven quedat colgats. "He passat molta por", ha dit el conductor. Tot i així, segons les autoritats cap dels afectats ha patit problemes greus de salut, i només dues persones van haver de ser evacuades a l'hospital per incidències de poca gravetat.

Suport de l'exèrcit

Les retencions, que van arribar a superar els 15 quilòmetres en alguns moments de dijous, s'han produït a l'autopista que uneix Tòquio i la ciutat de Niigata, i ha afectat especialment els vehicles que es dirigien cap a la capital. A més de les màquines llevaneus, l'exèrcit s'ha desplegat a la zona per ajudar en les tasques de rescat dels afectats. La policia, mentrestant, redirigia el trànsit cap a vies alternatives.

Segons la NHK, les prefectures de Niigata i de Gunma (per on passa la carretera afectada) han registrat fins ara una quantitat de neu set vegades superior a l'habitual en aquesta època de l'any, i en algunes localitats s'ha interromput el subministrament d'energia. També ha quedat afectada la circulació de trens.

stats