Internacional 12/07/2013

"Prenem els llibres i les plomes perquè són les nostres armes més poderoses", la crida de Malala a l'ONU

La noia pakistanesa atacada pels talibans quan anava a l'escola ha visitat la seu de les Nacions Unides a Nova York i ha demanat una educació "per a tots els nens"

Ara
1 min

Bracelonal'adolescent pakistanesa tirotejada pels talibans al seu país

Malala va ser tirotejada pels talibans l'octubre del 2012 quan anava cap a l'escola en autobús. Dues noies més també van resultar ferides en l'atac. Des de llavors, la jove activista, que aquest divendres complirà 16 anys, s'ha convertit en un símbol en defensa de l'escola per a tothom.

No dispararia

L'educació al Pakistan

L'educació femenina a la vall del Swan, al Pakistan, ha estat prohibida durant l'ocupació talibana. L'estiu del 2009 l'exèrcit pakistanès va llançar una operació per alliberar el territori, i des de llavors el control militar permet que les noies puguin anar a escola.

Segons ha assenyalat el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, actualment hi ha 57 milions de nens que no tenen accés a l'educació primària i 120 milions que no saben escriure ni llegir correctament.

L'objectiu de l'ONU és que el 2015 tots els nens tinguin una plaça escolar. És per això que s'ha presentat una petició per demanar una acció urgent en el problema. Malala va ser la primera de signar la instància, que consta de més de tres milions de firmes i té el suport de l'enviat especial d'educació de l'ONU Gordon Brown.

stats