Una avió surt de la pista en aterrar a Nova York i obliga a tancar l'aeroport de La Guardia

La costa est dels Estats Units pateix l'efecte d'un nou temporal de neu que està afectant els desplaçaments per carretera i el transport aeri

Un avió ha sortit avui de la pista durant la maniobra d'aterratge a l'aeroport de La Guardia de Nova York i ha obligat les autoritats a tancar la terminal, enmig del fort temporal de neu que afecta la ciutat. "Les pistes estan tancades com a part dels procediments habituals en aquest tipus d'incidents i l'Agència de Seguretat en el Transport ja ha començat la investigació", ha dit l'Autoritat Portuària de Nova York i Nova Jersey en un comunicat. "Els 125 passatgers i cinc membres de la tripulació han estat evacuats de l'avió de manera segura. Aparentment no hi ha cap ferit i els serveis de rescat i emergència ja són a la zona", han afegit les autoritats.

Després de tocar terra a la pista 13 de l'aeròdrom, l'avió ha perdut el control i ha acabat impactat contra una de les tanques de seguretat de l'aeroport. L'evacuació s'ha hagut de fer a través d'una de les sortides d'emergència i els passatgers i la tripulació han estat traslladats en autobusos fins a la terminal, on han estat atesos per un equip de metges i psicòlegs, segons detallen testimonis a la premsa local. "La nostra obligació és garantir que els nostres clients i la tripulació estan bé i Delta treballarà amb les autoritats per determinar els motius que van portar a aquest incident", ha dit l'aerolínia en un comunicat.

Entre els passatgers de l'avió es trobava el jugador de futbol americà Larry Donnell, de l'equip dels New York Giants, que ha compartit diverses fotos i vídeos de l'incident a través de les xarxes socials. "Mireu això, sabia que havia de quedar-me a casa", ha dit el jugador d'Atlanta a través del seu compte a Instagram, en què es podien veure diverses fotografies dels seus companys de vol sent evacuats de l'avió.

Totes les pistes de l'aeroport han estat clausurades des de les 11.09 fins a les 19.00 hores, segons el diari local 'New York Post'. Passades les 13.00 hores s'havien cancel·lat 815 vols amb origen o destinació a La Guardia, mentre que la resta d'aeroports de la zona metropolitana de Nova York patien importants retards i cancel·lacions.

La costa est dels Estats Units s'enfronta avui a l'efecte d'un nou temporal de neu que, en el cas de Nova York –on s'esperen fins a 10 centímetres de neu–, està creant problemes en els desplaçaments per carretera i el transport aeri.