Internacional 14/09/2017

L'Estat Islàmic mata almenys 50 persones en diversos atemptats al sud de l'Iraq

Dos cotxes bomba han explotat mentre un grup d'homes armats assaltaven un restaurant

Agències
1 min
L'escenari de l'atemptat a la ciutat de Nasiriyah, al sud de l'Iraq.

BagdadEl grup terrorista Estat Islàmic ha tornat a atacar aquest dijous la comunitat xïita amb una sèrie d'atemptats a la província de Diqar, al sud de l'Iraq, que han provocat la mort d'almenys 50 persones i 87 ferits. Els fets es produeixen en un moment en què els jihadistes perden gran part dels territoris que controlaven al nord del país. El grup ha reivindicat els atacs a través de les xarxes socials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat la policia, dos cotxes bomba han explotat a l'hora que es produïa un assalt d'homes armats contra un restaurant a la localitat de Fedek, a uns 80 quilòmetres a l'oest de la ciutat d'Al-Nasiriyah, al sud de Bagdad. La televisió iraquiana Alsumaria ha informat que homes armats vestits amb uniforme militar han arribat en dos cotxes al restaurant, han entrat a l'establiment i han disparat contra els clients, entre els quals hi havia ciutadans iranians.

Posteriorment, s'han dirigit a un lloc de control de les forces de seguretat iraquianes i han fet explotar un dels vehicles, a més d'obrir foc.

L'Estat Islàmic ha emès un detallat relat dels atacs perpetrats pels seus homes, en un comunicat a la xarxa social Telegram, en el qual el grup radical assegura que han matat un total de 200 persones.

stats