Internacional 27/01/2014

L'exèrcit egipci autoritza el general Al-Sissi a presentar-se a les eleccions

El president interí del país, Adli Mansur, va anunciar dissabte que les eleccions presidencials se celebraran abans que les legislatives

Efe
1 min

El CaireLa cúpula militar d'Egipte ha autoritzat aquest dilluns el cap de l'exèrcit i ministre de Defensa del país, Abdel Fattah al-Sissi, a presentar-se a les properes eleccions presidencials, segons ha informat l'agència estatal de notícies Mena.

Després de la decisió presa pel Consell Suprem de les Forces Armades d'Egipte, presidit per ell mateix, està previst que Al-Sissi anuncii definitivament la seva candidatura en les pròximes hores. El general ha mostrat una postura ambigua respecte les seves aspiracions polítiques en els darrers mesos. Va rebutjar ser candidat en un primer moment, però finalment va dir que es presentaria si el poble egipci ho demanava i l'exèrcit ho permetia.

L'autorització militar arriba un dia després que el president interí, Adli Mansur, anunciés un canvi en el calendari electoral, de manera que les presidencials se celebraran abans que les legislatives. Encara no hi ha data per cap de les dues cites electorals.

El general és l'home fort del règim des que el cop militar va derrocar l'islamista Mohamed Mursi, el juliol del 2012. De confirmar-se la candidatura, Al-Sissi s'hauria de desvincular completament de l'exèrcit ja que, segons estipula la constitució que s'acaba d'aprovar en referèndum, el cap d'Estat ha de ser un civil.

stats