Internacional 05/03/2015

L'Índia s'inunda d'aigua i colors per celebrar el Holi

La festivitat, que dóna la benvinguda a la primavera, es va crear per retre culte al déu Vishnú i el seu avatar Krishna

Efe
1 min
Una dona i una nena índies amb les cares pintades de colors / EFE

Nova DelhiMilers de persones s'empastifen des de dissabte en aigua i pols de colors en les celebracions de la tradicional festivitat hindú Holi a l'Índia. Els carrers es tenyeixen de diverses tonalitats per retre culte al déu Vishnú i el seu avatar Krishna. "Feliç Holi a tots. Que aquest festival de colors ompli les vostres vides de molta alegria", ha dit avui al seu compte de Twitter el primer ministre indi, Narendra Modi, per felicitar la nació.

L'increment de vianants amb la cara i la roba plena de colors anuncia l'arribada de la jornada principal de la festa, que tindrà lloc divendres, coincidint com cada any amb la lluna plena de març. Anticipant-se al gran dia, centenars de vídues celebren Holi des de dilluns a les del localitats de Vrindavan i Mathura, considerat el lloc de naixement de Krishna. Flors i danses inunden les dues localitats de la mà de grups de vídues, a les que l'hinduisme prohibeix celebrar festivitats, una barrera religiosa que aquestes dones van decidir trencar el 2013 per unir-se a la festivitat.

Els carrers de l'Índia s'ompliran divendres al matí del so de tambors, cants, balls i molts colors per donar la benvinguda a la primavera amb un festival que a la pràctica ha deixat de ser hindú per unir en la seva celebració a persones de totes les religions, castes i orígens.

stats