Internacional 15/11/2012

Londres convoca l'ambaixador espanyol perquè expliqui les "provocatives incursions" a Gibraltar

Federico Trillo està cridat a consultes per argumentar el perquè de les maniobres

Efe
1 min

LondresEl ministeri britànic d'Exteriors ha convocat aquest dijous l'ambaixador d'Espanya a Londres, Federico Trillo, per expressar-li la seva indignació per les presumptes incursions de vaixells espanyols en aigües de Gibraltar, que ha qualificat de "provocadores".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el ministeri ha assenyalat que el subsecretari permanent del Foreign Office (FO), Simon Fraser, ha convocat Trillo per manifestar-li la preocupació del Regne Unit en relació a aquests incident, en especial dues incursions del dia 13 de novembre en aigües del penyal de Gibraltar, reclamades per part d'Espanya.

Un portaveu del ministeri britànic ha confirmat a l'agència Efe que les dues parts ja s'han reunit aquest dijous al migdia, però no han transcendit més detalls.

"Creiem que interessa tant a Espanya com a Gibraltar i el Regne Unit evitar qualsevol incident que pugui danyar les perspectives de desenvolupar una relació harmoniosa i de col·laboració entre Gibraltar i Espanya", ha apuntat en el comunicat el subsecretari d'estat per a Europa del ministeri d'Exteriors, David Lidington.

Unes "incursions provocadores"

Aquesta setmana, les autoritats de Gibraltar han indicat que embarcacions de l'armada espanyola han entrat en aigües territorials que envolten el penyal. Segons Lidington, el 13 de novembre va haver-hi "dues incursions serioses" en aigües de sobirania britànica.

stats