Internacional 10/01/2013

L'oposició veneçolana convoca una contraprotesta per al 23 de gener, dia en què Chávez va arribar a la presidència

La coalició denuncia en un document que el Suprem "ha consolidat l'alteració constitucional que afecta l'ordre democràtic de l'estat" en permetre ajornar la investidura del líder bolivarià

Ara
1 min
Mural a Caracas on s'hi llegeix: "Digueu-nos la veritat, Chávez ha mort". AFP

BarcelonaL'oposició veneçolana comença a organitzar-se després que el Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) decidís que és constitucional ajornar la investidura del president, Hugo Chávez, perquè jurar el càrrec davant l'Assemblea Nacional és un mer "formalisme". Com a contramanifestació dels actes que se celebren aquest dijous arreu del país en solidaritat amb Chávez, la coalició opositora ha convocat grans marxes per al pròxim 23 de gener, dia en què justament el líder bolivarià va arribar a la presidència de Veneçuela fa 14 anys, segons informa el diari 'El Universal'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més, els diputats del bloc parlamentari de l'Alternativa Democràtica han subscrit un document on es mostren en desacord amb la sentència del TSJ. Consideren que la sentència de l'alta instància "consolida l'alteració constitucional que afecta l'ordre democràtic de l'estat".

"Els veneçolans estarem sotmesos a funcionaris no escollits que aturaran la funció executiva fins que cessi la causa sobrevinguda que impedeix al president electe presentar-se davant l'Assemblea Nacional", ha dit la diputada Miram de Montilla, encarregada de llegir el document.

"El poder executiu estarà en mans del vicepresident i d'altres funcionaris no escollits pel vot popular, el període de designació del qual acabaria aquest dijous juntament amb el mandat del president de la República", diu el comunicat.

"Lluitarem perquè es restableixi la Constitució fins que sigui necessari", ha conclòs la diputada. Tot i això, han assegurat que respecten la sentència del TSJ, tot i no compartir-la.

stats